EB Garamond Ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με τη Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με τη Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος

16 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου

«Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα υποβληθεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου, το οποίο θα ρυθμίζει τη Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»

Κατόπιν ερωτήσεως της Βουλευτή Κορινθίας κας Μαριλένας Σούκουλη – Βιλιάλη στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αναφορικά με  τη Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος,  το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε εγγράφως, ότι εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα υποβληθεί Σχέδιο Νόμου, το οποίο θα ρυθμίζει το συγκεκριμένο θέμα. Η κα Σούκουλη ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο βήμα για την επίλυση ενός χρόνιου ζητήματος που απασχολεί το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος. Είμαι σίγουρη ότι το Σχέδιο Νόμου θα ρυθμίσει με τον καλύτερο τρόπο τα δικαία αιτήματα τους. Ευχαριστώ τον Υπουργό Προστασίας κο  Χρυσοχοΐδη για τη θετική ανταπόκριση του.»

Από την πλευρά της, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος σε ανακοίνωση της ανέφερε «Ύστερα από ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που κατέθεσε η βουλευτής Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κυρία Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη, αναφορικά με την Βαθμολογική εξέλιξη του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος στις 14.11.2019 και την οποία ευχαριστούμε ιδιαίτερα για αυτή την πρωτοβουλία της, σας παραθέτουμε την από 05.12.2019 απάντηση που έλαβε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη  κ. Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη και θεωρούμε δεδομένο ότι ήρθε επιτέλους η ώρα για αποκατάσταση της άνισης μεταχείρισης, με την δημιουργία ενός δίκαιου Βαθμολογίου του χαμηλόβαθμου προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»

Ακολουθεί η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολιτή κου Μιχαήλ Χρυσοχοΐδη:

ΘΕΜΑ : Απάντηση   στην   από   14-11-2019   με   αριθμό   1947   ερώτηση   της   Βουλευτή             κας  Μ.-Ε. ΣΟΥΚΟΥΛΗ – ΒΙΛΙΑΛΗ.

Σε απάντηση του ανωτέρω μέσου κοινοβουλευτικού ελέγχου και σε ό,τι αφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σας γνωρίζουμε ότι, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του Πυροσβεστικού Σώματος, έχει αναληφθεί από το Υπουργείο μας και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Π.) η πρωτοβουλία αναμόρφωσης του π.δ/τος 305/1992 (Φ.Ε.Κ. Α’ – 152) «Ρυθμίσεις θεμάτων ιεραρχίας, κρίσεων, προαγωγών και αποστρατείας των αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος», το οποίο ρυθμίζει την βαθμολογική εξέλιξη των πυροσβεστικών υπαλλήλων και, εν προκειμένω, των Πυροσβεστών, Υπαξιωματικών και Πυρονόμων, με γνώμονα την ορθολογική διευθέτηση των χρόνιων ζητημάτων αυτών. Εντός σύντομου χρονικού διαστήματος θα υποβληθεί από το Υπουργείο μας και τη Γ.Γ.Π.Π. για διαβούλευση το σχέδιο νόμου, το οποίο θα ρυθμίζει τα αναφερθέντα ζητήματα.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡYΣΟΧΟΪΔΗΣ