EB Garamond Ομιλία μου στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Ομιλία μου στο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

5 Δεκεμβρίου 2019

Φίλες και φίλοι Νεοδημοκράτες και Νεοδημοκράτισες

Είναι μεγάλη μου χαρά να συμμετέχω στο Συνέδριο μας, ένα συνέδριο που σηματοδοτεί περίτρανα  τον ενεργό ρόλο του κόμματος μας ως κοιτίδα ιδεών και δημιουργικότητας προκειμένου να συνδράμει στο κοινό μας στόχο για την Ελλάδα της προόδου και της ευημερίας. Ένα συνέδριο που προσπαθεί να δώσει το στίγμα της παράταξης μας, απέναντι στα νέα ζητούμενα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία αλλά και το διεθνές περιβάλλον. Ως βουλευτής έχω την τιμή να τοποθετούμε συχνά στο ελληνικό κοινοβούλιο, εκφράζοντας με σαφήνεια της πολιτικές μου θέσεις στηρίζοντας το κυβερνητικό μας έργο. Ένα έργο που από τους πρώτους μήνες αποδίδει καρπούς, προς όφελος ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Φίλες και φίλοι,

Ανοίξαμε ένα πραγματικό παράθυρο ελπίδας για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες με σχέδιο και τόλμη. Πράττουμε αυτά που πρεσβεύαμε προεκλογικά.

Είμαστε ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΙ.

Σήμερα,  και με αφορμή την δεύτερη θεματική ενότητα Πολιτική για τους πολίτες και τις απαντήσεις που πρέπει να δώσουμε στα σύγχρονα προβλήματα όπως αυτό της κλιματικής αλλαγής και ως μέλος της Ειδικής Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας που έχει καλέσει πολλούς εκπροσώπους ερευνητικών κέντρων και λοιπών φορέων που ασχολούνται με την κλιματική αλλαγή έχω κρατήσει μια τοποθέτηση του κου Ζερέφου να προτάξουμε τον  «Σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον»

Τι σημαίνει αυτό;

Δράσεις μαζί με τους πολίτες και όχι δράσεις για τους πολίτες. Αυτό το θέμα αφορά τον όρο κοινωνικής εμπιστοσύνηςτόσο απέναντι στην Κυβέρνηση μας όσο και εν γένει απέναντι στην λειτουργία του πολιτικού μας συστήματος.

Μα θα μου πει κάποιος, ένα τέτοιο θέμα λύνεται μόνον με την επιτυχή εφαρμογή του προγράμματος μας… Δική μου βαθιά πολιτική πεποίθηση είναι ότι εάν δεν να συμβαδίσουν  παράλληλα, η ανάκτηση της κοινωνική εμπιστοσύνης με την εφαρμογή ενός προγράμματος που απαντάει στις κοινωνικές ανάγκες  δεν θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στρατηγικό μας στόχο που είναι δεν είναι άλλος από την  ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

Όλες οι στατιστικές έρευνες,  σε διεθνές επίπεδο, αποδεικνύουν ότι υπάρχει σημαντική πτώση του δείκτη κοινωνικής εμπιστοσύνης όχι τόσο προς το δημοκρατικό πολίτευμα, αλλά κυρίως προς τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.

Είναι απαραίτητο να εδραιώσουμε την πολιτική εμπιστοσύνη ώστε αυτή να μετατραπεί σε πολιτική υποστήριξη. Πως όμως επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο?

Η αξιοπιστία μεταξύ λόγων και πράξεων αλλά και η αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών για όλα τα θέματα που τους αφορούν είναι η μόνη ουσιαστική δίοδος που πρέπει να ακολουθήσουμε. Και Ναι Εμείς πρώτοι ως πολίτες, ως πολιτικοί, ως κόμμα ως κυβέρνηση, ως κοινοβουλευτική ομάδα, οφείλουμε να περάσουμε ισχυρό μήνυμα ότι δεν θα προδώσουμε τις υψηλές προσδοκίες του ελληνικού λαού και διαμέσω του παραδείγματος να αποδείξουμε ότι αξίζουμε να μας εμπιστευτούν ξανά.

Φίλες και φίλοι όταν ανακτήσουμε την κοινωνική εμπιστοσύνη θα καταφέρουμε κάτι μοναδικό ..θα κάνουμε τους πολίτες συμμέτοχους και συνδημιουργούς σε ένα κοινό όραμα για την Ελλάδα του μέλλοντος.

Η πολιτική πλέον δεν θα ασκείται για τους πολίτες αλλά θα ασκείται μαζί με τους πολίτες αναγάγωντας την ατομική και την συλλογική μας ευθύνη απέναντι στους εαυτούς μας αλλά και στις επόμενες γενιές ως τον κοινό μας δρόμο Με στόχο Ναι να δούμε την Πατρίδα εκεί που της αξίζει.

Ψηλά.

Σας Ευχαριστώ.