EB Garamond Απολογισμός πεπραγμένων περιφερειακής αρχής 2016 - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Απολογισμός πεπραγμένων περιφερειακής αρχής 2016

22 Νοεμβρίου 2016

Υιοθετώντας το ρητό που αναφέρει ότι η επανάληψη είναι η μητηρ πάσης μαθήσεως …. θα επαναλάβω  την μεγάλη ανάγκη της ενίσχυσης  ουσιαστικού διαλόγου, συλλογικότητας και συμμετοχικότητας  και όχι  βαρύγδουπων δηλώσεων……  ώστε να αναπτυχτούν αποτελεσματικές δράσεις και πολιτικές για την ευημερία του τόπου και κυρίως των πολιτών της περιοχής μας .

Δεν θα μείνω στον απολογισμό που αφορά την Κορινθία αφού η εισήγηση σας αφορά τον απολογισμό των υπηρεσιών της ΠΕ  .

Θα μιλήσω πολιτικά αφού δεν βλέπω την Κορινθία μας ως μια απλή διοικητική ενότητα  ….. αλλά … όπως , επίσης, έχω πει πολλές φορές …. Έναν Εν δυνάμει Αναπτυξιακό Πυλώνα που μπορεί να προάγει το Νέο Παραγωγικό Πρότυπο ΟΛΗΣ της Χώρας .

Η ελπίδα μιας χώρας είναι οι πολίτες της …είπε ο Περιφερειάρχης πριν λίγες μέρες  στην εκδήλωση τιμής και μνήμης της Α’  εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων στην Νέα Επίδαυρο. Είχα την χαρά και τιμή να συνοδεύω μαζί με άλλους καλούς φίλους, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας  τον Κυριακό Μητσοτάκη .

Εμείς είμαστε οι φορείς που θα επαναφέρουμε την χαρά στο τόπο μας. ….. Είχα γράψει στην επιστολή στήριξης μου στην υποψηφιότητα του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ Στο συλλογικό μας όνειρο για το Μέλλον θα έχουμε πάντα συμπαραστάτες και αντιτιθέμενούς  , αλλά κανένα παραμύθι (εννοώντας αυτό που πίστεψαν κάποιοι ….  του κ Τσιπρα…) δεν πρέπει να υποκαταστήσει την ατομική και συλλογική μας ευθύνη για την πραγματική τύχη του τόπου μας.

Με βάση αυτήν την ελπίδα και την ευθύνη …και δεδομένου αυτού που η κ. Νικολακου είπε πριν λίγο  ότι η Κορινθία είναι το στοίχημα σας για το 2017….Θέλω  να επιμείνω σε προτάσεις για το επόμενο έτος και παρακαλώ αυτήν την φορά δώστε λίγη προσοχή .

Θα σας τις καταθέσω και γραπτά ..

Πρώτον η καταπολέμηση της πείνας . Ενίσχυση, βοήθεια , στήριξη , επιδοτήσεις … σε φορείς που βοηθούν σε αυτήν την κατεύθυνση … Τα γεύματα Αγάπης των Ιερών Μητροπόλεων …. Πρέπει να ξανά προκηρυχτεί η δράση των κοινωνικών υποδομών μέσα από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ….. αφού ΔΥΣΤΥΧΩΣ αυτή η κυβέρνηση και η κ Φωτίου κοιτούν μόνο πως θα γιγαντώσουν το ήδη μεγάλο κράτος ώστε να εξασφαλίσουν την αυτοσυντήρηση τους …. και δεν κοιτούν πως θα ενισχύσουν αυτούς που μοχθούν και αγωνίζονται ώστε να μην υπάρχει κανείς πεινασμένος στα χωριά , στις πόλεις , στα σχολεία μας …

Είχα μιλήσει και θα επαναλάβω και την ανάγκη Δημιουργίας  ενός Πρότυπου Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης   για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών των συμπολιτών μας, είτε σε θέματα σίτισης, είτε σε θέματα στέγασης, είτε σε θέματα ιατροφαρμακευτικής  και νομικής κάλυψης, υποστηρίζοντας φυσικά το συντονισμό ολοκληρωμένων δράσεων που ήδη επιτελούνται με ιδιαίτερη ευαισθησία  από την Εκκλησία μας και από το Κοινωνικό Ιατρείο, τα Βοήθεια στο Σπίτι και τα Κοινωνικά Παντοπωλεία.

Δεύτερον η Ανάπτυξη..  Συνάδελφοι ,  Για να ανακτηθεί η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό επίπεδο θα πρέπει πρώτα να επενδύσουμε στις ιδιαίτερες παραγωγικές δυνατότητες μας .  Στον πρωτογενή τομέα και στον τριτογενή τομέα με έμφαση τον τουρισμό, τον πολιτισμό και την αγροτική παραγωγή, χωρίς μάλιστα τον φόβο ετεροβαρούς ανάπτυξης.

Εδώ θα μας βοηθήσει ο Στρατηγικός μας σχεδιασμός … που επίσης είχαμε υπερψηφίσει από την προηγούμενη θητεία μας . Αυτός θα κατευθύνει κάθε κίνηση μας .  Εκεί καταγράφονται το όραμα, ο σχεδιασμός και οι δράσεις που θα υλοποιούμε πιστά για τα επόμενα χρόνια.

Μας περισσεύσανε τα  θεωρητικά σκευάσματα , χωρίς προοπτική , χωρίς στόχευση που υπάρχουν απλά για να υπάρχουν.

Μιλούμε συνέχεια για την πύλη της Πελοποννήσου … τον Ισθμό . Σαφώς η περιοχή του  Ισθμού χρειάζεται ριζική ανάπλαση . Πρέπει να την κάνουμε Σύμβολο Αρχιτεκτονικής Αφύπνισης…. Πως ???? Μετατρέποντας την παραλιακή μας ακτογραμμή στην ομορφότερη θεματική ζώνη τεχνών, πολιτισμού και αναψυχής. Δείτε παρακαλώ πολύ την περίπτωση αναβίωσης  των Ίσθμιων Αγώνων …Τα Ίσθμια ξεκίνησαν ως Αγώνες Αθλητών….. επεκταθήκαν όμως στην μουσική , στην ποίηση, στην ρητορική …. Αξίζει να αναβιώσετε μια γιορτή του Αθλητισμού , του Πολιτισμού,  των Τεχνών … Στην πύλη της Πελοποννήσου .

Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων …. Άλλο ένα έργο που είχαμε υπερψηφίσει …  Πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου που το οραματιζόσασταν ????? Μην χάσουμε το δάσος …κοιτάζοντας το δέντρο …. Η θέση πραγματικά ήταν ιδανική… στην είσοδο του δρόμου προς Πάτρα την πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδος …  αλλά γιατί να μην δούμε και τις άλλες περιοχές της Κορινθίας που μπορούν να δώσουν στίγμα ?????? Τι θα λέγατε να σκεφτείτε θέσεις πλησίον του Φράγματος  του Ασωπού??????? Εδώ έχουμε πει πολλάκις  πως το Φράγμα του Ασωπού θα  μετατραπεί σε Σύμβολο Αναγέννησης του αγροτικού και τουριστικού παραγωγικού μας μοντέλου ….  βασιζόμενο στην Ποιότητα …….για να μπορούμε να μιλάμε για τη δημιουργία οικονομικής υπεραξίας, τόσο των αγροτών μας, όσο και των επιχειρηματιών της ευρύτερης περιοχής .   Ιδανική θέση για ένα δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων ….

Τουρισμός … και κλείνω !!!!!!! Η ανάγκη θεματικών ποιοτικών δράσεων !!!!!!! Το τέλος των Αποσπασματικών Δράσεων !!!!! Η δημιουργία ενός Δικτύου !!!!!!Το λέμε και εσείς και  εμείς από το 2011 που αναλάβατε …. Ας το ξεκινήσουμε !!!!

Σε εμάς , στην Κορινθία …νομίζω ότι είναι αναγκαία η περαιτέρω ανάδειξη του ορεινού μας όγκου …..   ως Σύμβολου φυσικού κάλλους και αρμονίας δίπλα στο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας.  Ενημερώστε τους …. Με τις Αναπτυξιακές σας Εταιρείες, Με τους Περιφερειακούς σας Συμβούλους  …. Με τους τουριστικούς πράκτορες που έρχεστε σε επικοινωνία. . Ενημερώστε και εμάς .. Να βοηθήσουμε θέλουμε . Ενδεχομένως να μην είναι μέλη του Οργανισμού Τουρισμού οι μικροξενοδοχοι του ορεινού μας όγκου ….. Και είναι αυτοί που κρατούν Θερμοπύλες Στα ωραιότερα χωριά της Κορινθίας μας ,με μόχθο ,με αγώνα και αγωνία …..  Και στο τέλος του Χρόνου …. Στον επόμενο απολογισμό να πούμε πόσους πήραμε μαζί μας στις τόσες εκθέσεις που πήγαμε …. τι είδαν …. τι πρόσφεραν και βεβαίως ποια τα οφέλη τους και κατά συνέπεια τα δικά μας οφέλη …. Τα οφέλη της Ενότητας μας ……….. Τα οφέλη της Περιφέρειας μας  .


Comments

  1. cialis cheapest online prices - 11 Φεβρουαρίου 2024 at 22:22 - Απάντηση

    Hello, There’s no doubt that your blog may be having browser compatibility issues.
    Whenever I look at your web site in Safari, it looks fine however when opening in IE, it has some overlapping
    issues. I merely wanted to give you a quick heads
    up! Apart from that, excellent website!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *