EB Garamond Κεντρική ομιλία της ΝΔ στην Κόρινθο 2012 - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Κεντρική ομιλία της ΝΔ στην Κόρινθο 2012

21 Μαΐου 2012

Φίλες και Φίλοι,

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται μπροστά σε ένα πρωτοφανές οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο τίποτα δεν είναι όπως πρώτα , αλλά και τίποτα δεν πρέπει να παραμείνει όπως ήταν παλιά. Τα  παχιά λόγια δεν πείθουν πλέον κανέναν.  Ήρθε η ώρα των αποτελεσματικών Πράξεων.

Το ΠΑΣΟΚ του κ. Παπανδρέου και του κ. Βενιζέλου με εγκληματική προχειρότητα και πρωτοφανή ανευθυνότητα αποφάσισε να κάψει το Χωριό προκειμένου να το Σώσει ,  με αποτέλεσμα να οδηγήσει ένα Έθνος σε Ταπείνωση και την ελληνική κοινωνία σε απόγνωση.  Μέχρι Εδώ όμως.

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία συναισθανόμενοι  την  Ιστορική τους Ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό προτάσσουν με σιγουριά ένα σύγχρονο  Ευρωπαϊκό  Όραμα για την Ελλάδα της Δημιουργίας , ένα όραμα που τροφοδοτείται ουσιαστικά μέσα από την Κοινωνία των Πολιτών, αλλά και ένα  αποτελεσματικό και ρεαλιστικό στρατηγικό σχέδιο για την κοινή μας πορεία στο μέλλον.

Μόνον  με αυτόν  τον τρόπο θα σπάσουμε το φαύλο κύκλο της Ύφεσης .  Μιας ύφεσης που συνεχώς αναπαράγεται και έχει χτυπήσει την πόρτα κάθε ελληνικής οικογένειας , με αποτέλεσμα η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια να  συνθλίβουν τη συνοχή του κοινωνικού ιστού της Πατρίδας αλλά και την αξιοπρέπεια κάθε Έλληνα πολίτη.

Φίλες και Φίλοι

Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε  την Εθνική μας Ταυτότητα, την Ευρωπαϊκή μας Υπόσταση όπου η Ηθική, η  Αξιοκρατία, η Ανιδιοτέλεια και η  Αλληλεγγύη  θα είναι τα χαρακτηριστικά που θα μας τοποθετήσουν ξανά, στο επίκεντρο κάθε θετικής εξέλιξης , στον ζωτικό μας χώρο , που δεν είναι άλλος από την Ευρώπη.

Ήρθε η ώρα να ξαναβρούμε τις Εθνικές μας Σταθερές

Να ενδυναμώσουμε το Θεσμό της Ελληνικής Οικογένειας

Να ξαναβρούμε την Πίστη μας στον πνευματικό πλούτο της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας

Να ξανασυναντηθούμε με τις ιστορικές μας Ρίζες και την γνώση της κλασσικής μας Παιδείας

Να ξανά παράγουμε Καινοτόμες Ιδέες που θα δώσουν το Στίγμα του Σύγχρονου Ελληνικού Πνεύματος

Ήρθε η ώρα της Αποποδοσφαιροποίησης της πολιτικής δράσης. Μόνο η δημιουργική συμβολή της Κοινωνίας των Πολιτών μπορεί να αποτελέσει εκείνη την ασφαλιστική δικλείδα που θα προστατεύσει και θα οδηγήσει το Έθνος σε μια νέα πορεία ελπίδας.

Ήρθε η ώρα της επικράτησης της κοινωνίας της εργασίας έναντι της κοινωνίας του παρασιτισμού. Ας μην αυταπατόμαστε πλέον,  ο αγώνας ανάμεσα στις σκοτεινές  δυνάμεις του Παρασιτισμού , εντός και εκτός του Τόπου , που θέλουν την Ελλάδα μικρή και υποταγμένη ΚΑΙ στις δημιουργικές δυνάμεις του Τόπου που θέλουν την Πατρίδα μας Υπερήφανη και Δυνατή , είναι σφοδρός και επίμονος .

Ο Αντώνης Σαμαράς και η Νέα δημοκρατία έκαναν την επιλογή τους και η επιλογή αυτή  θα δικαιωθεί στις 6 Μαΐου,  από και για όλους τους Έλληνες , από και για όλες τις ελληνίδες.  Η Ελλάδα θα τα καταφέρει

Φίλες και φίλοι

Η Ελλάδα της Ανάπτυξης που οραματιζόμαστε θέτει ως βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της «Ποιοτικής Εργασίας» ως κυρίαρχο στοιχείο για την βελτίωση της παραγωγικότητας και την ενδυνάμωση της  ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας

Η Ελλάδα της Ασφάλειας που οραματιζόμαστε θέτει ως βασική προτεραιότητα την προστασία όλων των πολιτών της

Η Ελλάδα της Πρωτοπορίας που οραματιζόμαστε αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα , κυρίαρχα στον πολιτισμικό , αγροτικό, και τουριστικό τομέα

Η Ελλάδα της καινοτομίας που οραματιζόμαστε αναδεικνύει και ενισχύει την επιχειρηματική δραστηριότητα  δημιουργώντας ζωτικό χώρο για τους ανθρώπους που μετατρέπουν καινοτόμες ιδέες σε παραγωγικές δράσεις. Και μάλιστα καθιστώντας τους , ατμομηχανές της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας .

Η Ελλάδα της ανθρωπιάς που οραματιζόμαστε στέκει με ευθύνη δίπλα στους ανθρώπους της που πλήττονται από το οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο

Η Ελλάδα της εξωστρέφειας που οραματιζόμαστε αντιλαμβάνεται τη παρουσία της ως ενεργό μέλος στο παγκόσμιο γίγνεσθαι, με διάθεση ισότιμης συνεργασίας που προκύπτει από τη μοναδικότητα της πολιτιστικής της ταυτότητας

Φίλες και Φίλοι,

Τώρα σε αυτήν την Δύσκολη στιγμή του Τόπου μας , ας μην ξεχνούμε τα λόγια του Σεφέρη:

«Σ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο, ποὺ ὁλοένα και στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται ὅλους τοὺς ἄλλους»

Τούτην την ώρα, Όλοι οι Έλληνες ας σταθούμε δίπλα ο ένας στον άλλον και ας τους δείξουμε ότι

Η Ελλάδα, Η Κορινθία είναι το Σπίτι μας και αξίζουν το Σεβασμό μας, το Σεβασμό Όλων .

Η Ελλάδα πρέπει να τα καταφέρει και θα τα καταφέρει.

«Προωρεισθαι  να ζηση και θα ζήσει» , όπως διεκήρυττε ο θεμελιωτής του κοινοβουλευτισμού στην Ελλάδα , Χαρίλαος Τρικούπης .

Ο Αντώνης Σαμαράς ως αυριανός Πρωθυπουργός με την δυνατή και καθαρή εντολή του ελληνικού λαού, με την δυνατή και καθαρή εντολή σας ,  να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρει , για την Ελλάδα της Καρδία μας,  για την Κορινθίας της Ψυχής μας , για τους Ανθρώπους της Ζωής μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *