EB Garamond Μια διαφορετική Ματιά 2010 - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Μια διαφορετική Ματιά 2010

8 Νοεμβρίου 2010

Όταν πριν από κάποια χρόνια με ρώτησαν κάποιοι φίλοι, τι θέλει μια γυναίκα στο χώρο της ενεργής συμμετοχής στα κοινά θυμάμαι ότι είχα την αίσθηση ότι κάποιοι θεωρούσαν ως φυσικό τους χώρο το πεδίο λήψης αποφάσεων για εμάς χωρίς εμάς. Μερικά χρόνια αργότερα μπορώ πλέον να σας διαβεβαιώσω ότι η γυναικεία ματιά χωρίς να είναι απαραίτητα καλύτερη ή χειρότερη σίγουρα είναι διαφορετική.

Αυτό δεν είναι τυχαίο διότι η σύγχρονη κοινωνική ζωή μας καλεί ως γυναίκες, ως μητέρες, ως σύζυγοι αλλά και ως εργαζόμενες να επιτελούμε ρόλους πολύπλοκους και απαιτητικούς πολλές φορές χωρίς καμία αναγνώριση ιδιαίτερα θεσμική. Και όμως είμαστε εκεί, να φέρνουμε ισορροπία στις σχέσεις μας, στα σπίτια μας, στην εργασία μας. Να προσφέρουμε με την δημιουργικότητα μας, μια ματιά καθαρή και ουσιαστική στα ζητήματα που μας απασχολούν. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που ζούμε καλούμαστε  να σταθούμε ακόμα πιο σθεναρά δίπλα στους αγαπημένους μας και να κρατήσουμε άθικτη την συνοχή κοινωνικού συνόλου.

Είμαι πεπεισμένη ότι όλα τα παραπάνω, μας κάνουν εξίσου ικανές να συμμετέχουμε ενεργά και στα γεγονότα που αφορούν τις ζωές μας, τις ζωές των συνανθρώπων μας χωρίς να μπαίνουμε στην παγίδα της  κυνικότητας και των μικροεγωισμών διότι έχοντας νιώσει την μεγαλύτερη αίσθηση δημιουργίας γνωρίζουμε την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ύπαρξη ως απαράβατη αρχή σε κάθε μορφή δράσης μας.

Σας καλώ να γίνουμε όλες μαζί οι φορείς της διαφορετικής ματιάς που τόσο έχει ανάγκη ο Τόπος μας, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με το βλέμμα στραμμένο στην Ελπίδα, για την Κορινθία των Ονείρων μας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *