EB Garamond Συνέντευξη για την υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές 2010 - Μαριλένα Σούκουλη Βιλιάλη Βουλευτής Νομού Κορινθίας

Συνέντευξη για την υποψηφιότητα στις Περιφερειακές Εκλογές 2010

9 Οκτωβρίου 2010

Κυρία Σούκουλη γιατί αποφασίσατε να είστε ξανά υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές;

Κ. Γουγά,  είμαι υποψήφια διότι απλά πιστεύω ότι μπορώ να φανώ χρήσιμη στους πολίτες της Κορινθίας. Οι αρμοδιότητες που προκύπτουν από τον Καλλικράτη για την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση ταιριάζουν στο γνωστικό πεδίο που δραστηριοποιούμαι και για αυτό το λόγο η Θέση της Περιφερειακής Συμβούλου αποτελεί για εμένα μια Θέση Εργασίας και Προσφοράς και όχι μια πολιτική Θέση Εξουσίας.

Τα τελευταία 4 χρόνια προσπάθησα να φανώ αντάξια στην αμέριστη εμπιστοσύνη που μου πρόσφεραν οι συμπολίτες μου στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές, παραμένοντας πιστή στη δέσμευση μου ότι θα αντιμετωπίσω  αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια τα προβλήματα τους, σεβόμενη πάντα και απαρέγκλιτα την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του Τόπου μου. Εάν τα κατάφερα ή όχι θα το αξιολογήσει στις επερχόμενες εκλογές ο αποκλειστικός κριτής κάθε αυτοδιοικητικού προσώπου δηλ οι πολίτες της Κορινθίας. Έχω εμπιστοσύνη στην κρίση τους.

 

Βρεθήκατε για 1 χρόνο στη θέση της αντινομάρχου. Ποια σημαντικά έργα κρατάτε από εκείνη τη θητεία σας;

Το 2009 ήταν για μένα μια χρονιά γνώσης και εμπειρίας . Όλα τα έργα που ωριμάσαμε ή που ξεκινήσαμε να ωριμάζουμε , μικρού ή μεγάλου προϋπολογισμού είναι σημαντικά αφού ο στόχος των δράσεων μας ήταν να ωφεληθούν οι πολίτες και ο τόπος .

Παράλληλα , στα Πλαίσια Ευαισθητοποίησης – Δημοσιότητας πραγματοποιήσαμε τις ακόλουθες ημερίδες

Ποιο κλίμα συναντάτε στις επαφές που έχετε με τους πολίτες;

Είναι αλήθεια κ. Γουγά ότι επικρατεί ένα γενικευμένο κλίμα απογοήτευσης και φόβου για το παρόν και το μέλλον της Περιοχής μας αλλά και της Πατρίδας μας γενικότερα. Ιδιαίτερα η ανασφάλεια στο Θέμα της Εργασίας εκτιμώ ότι έχει αρχίσει να παραλύει αλλά και να ταράζει την συνοχή του κοινωνικού ιστού της χώρας.  Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα και επιτυχώς. Δεν υπάρχουν περιθώρια για Αδράνεια, η υπομονή των πολιτών έχει εξαντληθεί και μάλιστα δικαίως.

Οφείλουμε όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, να αναγνωρίσουμε τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά. Τα προβλήματα δημιουργούνται από τους ανθρώπους αλλά παράλληλα επιλύονται και από αυτούς. Το ζητούμενο είναι αυτή τη φορά να τεθούν τα σωστά ερωτήματα ώστε να δοθούν  αξιόπιστες απαντήσεις.

Θεωρείτε ότι οι εκλογές αυτές πρέπει να έχουν στο επίκεντρό τους την καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, ή οι πολίτες να λειτουργήσουν με κριτήρια αμιγώς αυτοδιοικητικά;

Κ. Γουγά τόσο η κυβερνητική πολιτική όσο και η αυτοδιοικητική δράση είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους λόγω του διοικητικού μοντέλου της χώρας μας. Επομένως η αποτελεσματική απάντηση στα τοπικά προβλήματα θα έχει ευεργετική επίδραση στην γενικότερη πορεία της Χώρας. Το κυρίαρχο ζητούμενο των εκλογών για τους πολίτες θα αφορά στην ικανότητα ή όχι των υποψηφίων να επιλύουν τα προβλήματα που απασχολούν το σύνολο της κοινωνία μας. Η Δυνατή Πελοπόννησος  έχει ικανούς ανθρώπους να υπηρετήσουν το Όραμα μας για το Μοριά της Ανάπτυξης και της  Ευημερίας.


Comments

  1. buying cialis online forum - 2 Φεβρουαρίου 2024 at 14:54 - Απάντηση

    I am regular visitor, how are you everybody? This piece of writing posted at
    this website is truly pleasant.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *